Beskrivning av bidrag

The Neonland Experince är en media-installation som förflyttar användaren till ett nytt färgsprakande dynamiskt neonlandskap. I den virtuella världen kan olika objekt utforskas, användaren kan ta en bild och även fördjupa sin förståelse kring den bakomliggande tekniken.

Installationen bygger på en chroma-key teknik där användaren filmas framför en ”Greenscreen”. Genom bildmanipulationer maskas användaren sedan i realtid ur bildflödet och placeras in i den nya världen som projiceras på väggen framför. All interaktion med gränssnittet görs med hjälp av användarens egna rörelser som registreras av kameraflödet. Genom att vinka framför knapparna kan användaren navigera genom mjukvarans funktioner och på så sätt styra systemet.

Projektet skapades som ett kandidatarbete våren 2018 men arbetet fortsatte sedan under hösten 2019 för finjustering och paketering inför uppsättning. Installationens design och utseende formgavs i samråd med kund för att passa deras önskemål och krav. Dels skulle den passa in i deras utställning men den skulle även tillföra någon egen typ av lärdom om själva tekniken.

Det färdiga programmet gjort för att vara plug and play och kan köras på de flesta datorer med en antingen inbyggd eller extern webkamera. Mjukvaran är skapad med Unreal Engine 4, OpenCV och Blender.

medlemmar

Ronja Faltin
Anna Fredriksson Häägg
Simon Forsberg
Jakob Gunnarsson
Nicholas Frederiksen
Jesper Martinsson

Utbildning

Medieteknik, Linköpings universitet