Beskrivning av bidrag

MovieViz är ett visualiseringsverktyg för att kunna jämföra dina favoritfilmer. Visualiseringsmetoden är ny och egenpåhittad där de följande mappningarna gäller:
– Antalet uddar på stjärnan mappas till hur mycket filmen tjänat
– Färgerna på bakgrunden mappas till vilka genres filmen har
– Storleken på stjärnan mappas till hur högt betyg filmen fått på IMDb
– Antalet cirklar runt stjärnan mappas till hur lång filmen är (30min/cirkel)

Idén för projektet kom ifrån att det kan vara väldigt svårt att jämföra filmer snabbt. Innan MovieViz var en användare tvungen att gå in på IMDb och öppna två olika flikar, leta reda på
informationen den vill jämföra och jämföra den mellan flikarna. Genom att använda MovieViz kan användaren snabbt jämföra olika attribut genom att bara titta på stjärnorna som representerar filmerna. Har den ena stjärnan flera uddar så tjänade den mer än den andra. Är stjärnan mindre än den andra så betyder det att den inte fått lika bra betyg etc. Projektet gjordes i kursen TNM048 Informationsvisualisering på Linköpings Universitet. Det använder sig av data hämtat från IMDb.com (Internet Movie Database). Applikationen är implementerad i JavaScript tillsammans med biblioteken D3, JQuery och Bootstrap. Stjärnorna är färdiggjorda SVG-filer som läses in medan färgerna och cirklarna runt är genererade och lagda som bakgrundsbilder.

Länk till applikationen: https://rcedermalm.github.io/movieViz/

medlemmar

Rebecca Cedermalm
Michaela Rabenius
Medieteknik, Linköpings universitet