Beskrivning av bidrag

KnightRider är ett Augmented Reality (AR)-spel som ger spelaren en alldeles unik spelupplevelse med inslag från både den virtuella- samt den verkliga världen.
Givet en fysisk spelplan så ska spelaren placera olika markörer på spelplanen för att få en bil att ta sig från start till mål på denna spelplan.
Bilen finns enbart i den viruella världen, och här behöver spelaren en telefon för att kunna se var bilen befinner sig. Mobiltelefonen gör även spelplanen mer levande då den framkallar en extra dimension i spelet.
Spelaren placerar ut markörerna för att erövra diverse hinder som finns på spelplanen, och dessa hjälper bilen att svänga, hoppa och gasa lite extra.
Hur man ska ta bilen i mål är upp till spelaren, och där är det endast fantasin som ger motorstopp.

Spelet är byggt på ett sådant vis att det ska vara lätt att kunna skapa nya miljöer för bilen att åka runt i, och på ritbordet finns även fler markörer för att skapa ännu mer djup i spelet; allt för att skapa en så rolig upplevelse som möjligt. Den stora motivationen med spelet är att med enkla och roliga medel skapa en inkörsport in i den förstärka verklighetens värld.

medlemmar

Adam Pielbusch
Elias Lousseief
Erik Lindbom
Lucas Garnot
Tobias Hindersson

Utbildning

Datateknik, KTH